Haven/Havebane

Haven

En anden af Hotel Krogens attraktioner er den store og charmerende have med masser af “hjørner”, så du altid kan finde en fredfyldt siddeplads, hvor du kan slappe af og nyde en god bog og et glas vin. Vores gæster får meget ud af at bruge haven, hvad enten det er for at arbejde (der er trådløs internet), hygge med kaffe, te og kage, lege med børnene, eller for at nyde de stille omgivelser en aften med husets rødvin og godt selskab. Den er også et “must”, hvis man bare lige skal strække benene efter en lang dag. Den store gamle blodbøg er med til at give den helt rigtige stemning.

.

Lidt om havebanen

I Krogens have ligger der en havebane. Med næsten 460 meter skinner er banen en af Nordeuropas største havebaner. Togskinnerne er i det man kalder “Spor 1”, dvs. afstanden mellem skinnerne er 45 mm. Det betyder at de tog, som kører på banen er i skala 1:32. Men det helt unikke ved Krogens bane er, at der udelukkende køres med dampdrevne lokomotiver. Ja, du læste rigtigt! Og det er bestemt ikke uden charme at se et af de små lokomotiver tøffe forbi, mens dampen står op af skorstenen.
Banen er kendt i hele verden, og der er derfor ofte udenlandske gæster, som besøger hotellet udelukkende for at kunne køre på Krogens havebane med deres egne lokomotiver og nyde den særlige atmosfære, som findes her.

Nærmere info: Er du interesseret i at vide mere om havebanen og tidspunkter med kørsel, kan du finde mere information samt generel info om hobbyen på havebanens egen hjemmeside: www.havebane.dk

Herunder kan du se et youtube klip fra GTG d. 7. maj 2011, hvor der var gæster fra England, Frankrig, Holland, Schweitz og USA.